Favorieten (0) 0 Favorieten

Uw lijst met favorieten is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

ACHIEVERS SPOTLIGHT
© Stockfood

Zelfgemaakte amandelboter

Recepten

Gebruik dit voedzame smeersel op de boterham, door de havermout, bij de bereiding van soep, dip- en andere sauzen, of om uw desserts een fijne textuur en smaak te geven.

Gebruikte iCook-producten:

  1. Anti-aanbakpan met deksel, 28 cm

Ingrediënten:

  1. 300 g amandelen (of andere noten die u lekker vindt)

  2. 1 el amandel- of druivenpitolie

  3. Optionele smaakmakers: kaneel, kardemom, vanille, kokossuiker, rauwe cacao, enz.

Bereidingswijze:

  1. Verspreid de amandelen in 1 laag over een droge pan en rooster ze op een matige warmtebron. Schud ze regelmatig om, totdat ze geurig en goudbruin zijn. Laat ze wat afkoelen.

  2. Doe de amandelen in een blender en laat deze 1 minuut draaien, totdat er een grofkorrelig amandelmeel ontstaat. Schraap de zijkanten van de blender schoon en laat alles 10 minuten afkoelen.

  3. Blend de amandelen nog 1 minuut tot een fijn amandelmeel. Schraap nogmaals en laat 10 minuten afkoelen.

  4. Herhaal het blenden, schrapen en koelen 3 tot 5 keer, totdat u een romige amandelpasta heeft. Voeg ondertussen de olie toe.

  5. Voeg de gewenste smaakmakers toe en blend nogmaals om ze gelijkmatig te verdelen.

Download dit recept hier als pdf / als ePub -bestand

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het