Favorieten (0) 0 Favorieten

Uw lijst met favorieten is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

ACHIEVERS SPOTLIGHT

Luchtige pannenkoeken met mascarpone en bosbessen

Recepten

Zowel kinderen als volwassenen zullen smullen van deze pannenkoeken! En dankzij de toevoeging van romige mascarpone met citroen en kardemom wordt dit zeker een succesgerecht!

Gebruikte iCook-producten:

  1. 1 litermengkom

  2. 2 litermengkom

  3. 3 litermengkom

  4. Anti-aanbakpan 24 cm

Ingrediënten:

  1. 150 g mascarpone of Griekse yoghurt

  2. 1/2 tl gemalen kardemom

  3. 1 tl citroensap

  4. Optioneel: Nutrilite Puur Plantaardige Proteïne

  5. 175 g wit speltmeel

  6. 1 el bakpoeder

  7. 70 g basterdsuiker

  8. 1 ei

  9. 250 ml melk

  10. 2 tl vanille-extract

  11. 30 g boter, gesmolten

  12. snufje zout

  13. 200 g bosbessen

  14. Vloeibare honing

Bereidingswijze:

  1. Klop de mascarpone of Griekse yoghurt in de kleinste mengkom met 15 g basterdsuiker tot een romige massa. Roer de citroensap, gemalen kardemom en eventueel de Nutrilite Puur Plantaardige Proteïne erdoor. Zet apart.

  2. Meng in de grote mengkom bloem, bakpoeder, zout en de rest van de basterdsuiker goed door elkaar.

  3. Doe het ei, melk, vanille-extract en de gesmolten en afgekoelde boter in de middelgrote mengkom en klop alles goed door elkaar.

  4. Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van het bloemmengsel. Giet het vloeibare mengsel in het kuiltje en klop alles samen tot een glad beslag.

  5. Laat een klein klontje boter smelten op matige hittebron. Als u de anti-aanbakpan van iCook gebruikt, heeft u geen boter nodig. Maar het kan natuurlijk wel, als u de pannenkoeken wat extra smaak en een knapperig goudbruin laagje wilt geven.

  6. Giet kleine hoeveelheden beslag in de pan. U moet 2 à 3 pannenkoekjes tegelijk kunnen bakken. Bak ze in circa 2 minuten goudbruin en keer ze om met een siliconen of houten spatel. Bak vervolgens de andere kant.

  7. Serveer de pannenkoeken met een klodder mascarponecrème, bosbessen en een straaltje natuurhoning.

Download dit recept hier als PDF / als ePub -bestand

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het