Shakshuka
Recepten
Shakshuka (of shakshouka) is Arabisch is voor "een mix". Dit eenvoudige, maar goed vullende ontbijtgerecht maakt al eeuwenlang deel uit van de Mediterrane cultuur. Eet dit smakelijke gerecht als ontbijt of wanneer u maar wilt!
Shakshuka (of shakshouka) is Arabisch is voor "een mix". Dit eenvoudige, maar goed vullende ontbijtgerecht maakt al eeuwenlang deel uit van de Mediterrane cultuur. Eet dit smakelijke gerecht als ontbijt of wanneer u maar wilt!
Gebruikte iCook-producten:
Houten snijplank
5-delige messenset
Anti-aanbakpan met deksel, 24 cm
Ingrediënten:
3 g harissa
3 g gemalen komijn
3 g gerookte paprika
5 ml tomatenpuree
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
2 paprika's (1 rode en 1 gele), zonder de zaadjes en grof gesneden
400 g pruimtomaten, in blokjes
3 grote biologische eieren
½ avocado, in plakjes en besprenkeld met citroensap
15 g verse platte peterselie, fijngehakt
zeezout naar smaak
geroosterd zuurdesembrood
Bereidingswijze:
Verwarm de olijfolie in de pan op matige warmtebron. Voeg de harissa, komijn, gerookte paprika, tomatenpuree, knoflook, paprika's en zout toe. Sauteer circa 2 minuten.
Voeg de tomaten toe en laat de saus onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes pruttelen totdat ze is ingedikt.
Maak met de achterkant van een houten of siliconen lepel 3 kuiltjes in de saus en breek de eieren daarboven. Leg het deksel op de pan en laat alles 2–3 minuten koken totdat het eiwit gestold is, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.
Verwijder dan het deksel, voeg de schijfjes avocado toe en garneer met verse peterselie. Serveer met geroosterd zuurdesembrood.
Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.
Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.