Pizza margherita met champignons
Recepten
Dit pizzarecept met champignons is een van onze favorieten, maar u kunt de ingrediënten vervangen door de pizzatoppings die u zelf het lekkerst vindt. En het mooiste is dat u om deze pizza te maken alleen maar een anti-aanbakpan van iCook nodig heeft.
Gebruikte iCook-producten:
1 litermengkom
3 litermengkom
Houten snijplank
5-delige messenset
Anti-aanbakpan met deksel, 28 cm
Ingrediënten
1 tl gedroogde gist
250 g gewone bloem
½ tl basterdsuiker
½ tl fijn zeezout
1 el olijfolie
180 ml lauw water
150 g geraspte kaas
150 g verse mozzarellakaas, in grove stukken gescheurd
150 g tomatenpassata
150 g champignons, in plakjes
250 g cherrytomaatjes, in vieren gesneden
2 takjes verse basilicum, in grove stukken gescheurd
5–10 ml olijfolie
Zout en peper naar smaak
Dikke balsamicoazijn naar smaak
Bereiding:
Meng de gist met suiker, olie en water in de kleine mengkom. Zet deze circa 2 minuten apart op een warme plek.
Zeef de bloem met zout in de grote mengkom en maak in het midden een kuiltje. Giet het gistmengsel daarin en roer totdat er een samenhangende massa ontstaat. Dek de kom af met het deksel van de pan en laat deze 30–45 minuten op een warme plaats staan, of totdat de deegmassa tweemaal zo groot is geworden.
Leg het deeg nu op een met bloem bestoven vlak. Kneed het om de lucht eruit te drukken en rol het daarna uit.
Bestrijk de anti-aanbakpan met olijfolie. Als u de anti-aanbakpan van iCook gebruikt, heeft u geen olie nodig. Leg het uitgerolde deeg in de pan en snijd het overtollige deel weg met een siliconen schraper.
Bak het deeg 5 minuten op een matige warmtebron, totdat de onderkant goudbruin begint te worden. Keer het om en bak het nog 5 minuten, totdat het gaar is.
Verdeel de passata over de pizza en daarna de geraspte kaas en de champignons. Strooi er zout en peper over, dek de pan af met een deksel en verwarm nog 3–4 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
Maak de pizza los met een siliconen of houten spatel en leg deze op de snijplank. Leg de stukjes mozzarella, tomaat en basilicum erop. Besprenkel met balsamicoazijn.
Tips:
Verdubbel het recept voor het pizzadeeg, zodat u de helft van het deeg voor een andere keer kunt bewaren. Wikkel het in vershoudfolie en bewaar het in de vriezer totdat u het wilt gebruiken. Als u weinig tijd heeft, kunt u het verse deeg vervangen door kant-en-klaar pizzadeeg. Heeft u nog pizza over? Het restant kunt u eenvoudig opwarmen in de pan op een lage tot matige warmtebron. Heeft u liever een knapperige pizzabodem? Dan kunt hem in de oven bakken op 200°C. Als u de anti-aanbakpan van iCook gebruikt, hoeft u de pizza niet over te hevelen naar een bakplaat!