Winkelwagen (0) 0 Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT
© Amway

Groenterisotto

Recepten

Risotto is altijd heerlijk, maar u moet wel goed blijven roeren voor een romig resultaat. Serveer een kleine hoeveelheid als voorgerecht of wat meer als hoofdgerecht.


Gebruikte iCook-producten:

  1. 5-delige messenset

  2. 4 literpan en 4 literstomer


Ingrediënten:

  1. 250 g courgettes, in blokjes van 5 cm gesneden

  2. 120 g wortelen, geschrapt en in stukjes van 5 cm gesneden

  3. 150 g vers gedopte erwtjes of doperwten uit de diepvries

  4. 400 g groene asperges, geschild en in stukjes van 2 cm gesneden (alternatief: broccoli)

  5. 40 g olijfolie

  6. 10 g bouillonblokje, losgemaakt met een vork

  7. 120 g uien, geschild en in stukjes van 5 cm gesneden

  8. 280 g Arborio-rijst (risottorijst)

  9. 60 ml kippenbouillon

  10. ½ tl fijn zeezout

  11. 25 g ongezouten boter, kamertemperatuur

  12. 100 g Parmezaanse kaas, geraspt (in tweeën verdeeld)

  13. 10 g verse blaadjes basilicum


Bereiding:

  1. Verhit 1 liter water in de soeppan. Leg de courgettes, wortelen, doperwten en asperges in de stomer, zet deze in de pan en leg het deksel erop. Stoom de groente in ongeveer 10 minuten beetgaar. (Heeft u geen stomer? Doe de groente dan met 3 eetlepels water in een pan, leg het deksel erop, verwarm op matige warmtebron en laat 10 minuten stomen.)

  2. Verwarm de olijfolie in een zware pan, voeg het losgemaakte bouillonblokje en de ui toe. Bak de ui al roerend in circa 5 minuten zacht.

  3. Doe de rijst erbij en roer goed om de rijstkorreltjes te omgeven met een laagje olie. Voeg de kippenbouillon en zeezout toe. Breng de rijst zachtjes aan de kook en laat onder af en toe doorroeren sudderen totdat de bouillon is opgenomen. Zet de warmtebron lager op matig.

  4. Voeg 250 ml water toe en blijf roeren totdat de rijst alle vloeistof heeft opgenomen. Blijf water toevoegen, telkens 250 ml, en blijf roeren zodat de rijst de vloeistof opneemt en goed gaar wordt. Het mengsel moet er romig en nog een beetje vochtig uitzien. Na circa 15 minuten moet de rijst zacht maar niet papperig zijn.

  5. Neem de pan van de warmtebron. Voeg de gekookte groenten aan de rijst toe en roer door elkaar. Roer de boter en 50 g Parmezaanse kaas erdoor totdat ze gesmolten zijn. Serveer met een garnering van verse basilicumblaadjes en de resterende 50 g Parmezaanse kaas.

Download dit recept hier als PDF / als ePub-bestand

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het