Mangosorbet met munt
Recepten
Deze sorbet is secondewerk. Hij is verfrissend, eenvoudig te maken en perfect voor warm weer.
Deze sorbet is secondewerk. Hij is verfrissend, eenvoudig te maken en perfect voor warm weer.
Gebruikte iCook-producten:
5-delige messenset
1 litersteelpan
Roestvrijstalen mengkom (2 l)
Ingrediënten:
100 g suiker
100 ml water
3 rijpe mango's, zonder schil en in blokjes gesneden.
1 limoen, uitgeperst
Handje muntblaadjes voor de garnering
Bereiding:
Giet het water en de suiker in de steelpan en zet deze op een hoge warmtebron. Breng al roerend aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat 2 tot 3 minuten pruttelen of totdat de suiker is opgelost. Haal van de warmtebron en laat volledig afkoelen.
Doe de mango's met de koude suikersiroop en limoensap in een blender en pureer dit zeer fijn.
Giet het mangomengsel in de mengkom en zet deze circa 4 uur in de vriezer. Roer om de 30 minuten flink door.
Schep er bolletjes van en doe die in kommetjes. Garneer met munt en smullen maar!
Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.
Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.