Winkelwagen (0) 0 Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT
© Stockfood

Botergarnalen op romainesla met sinaasappel

Recepten

Een lichte, groene salade met heerlijke beboterde garnalen en een verrassend citrusaccent van sinaasappel. Perfect voor warme zomerdagen.

Gebruikte iCook-producten:

  1. 5-delige messenset

  2. 1 litersteelpan

  3. 4 literstomer

  4. Anti-aanbakpan van 30 cm

  5. Roestvrijstalen mengkom met deksel (1 l)


Ingrediënten:

  1. 150 g sperziebonen

  2. Zout

  3. 12 verse grote garnalen, schoongemaakt en gepeld

  4. 55 g boter

  5. 2 teentjes knoflook, geplet

  6. 1 takje tijm

  7. 50 g olijfolie

  8. 35 g sinaasappelsap

  9. 8 g dijonmosterd

  10. Een snufje fijngehakte dragon

  11. 10 g rodewijnazijn

  12. Zout en peper

  13. 2 romainesla-harten, in losse bladen

  14. 2 sinaasappels geschild en in partjes


Bereiding:

  1. Kook de bonen 5 minuten in lichtgezouten water, of totdat ze beetgaar zijn. Spoel de bonen af met ijskoud water en giet ze af. Gebruik de stomer als vergiet.

  2. Spoel de garnalen af in koud water en dep ze droog met keukenpapier.

  3. Verhit de boter in de pan, voeg de knoflook en tijm toe en sauteer de garnalen circa 4 minuten. Zet ze apart.

  4. Meng de olijfolie, sinaasappelsap, dijonmosterd, dragon, rodewijnazijn, zout en peper goed door elkaar om de dressing te maken.

  5. Schik de slabladeren, bonen, sinaasappels en garnalen op een bord. Giet de dressing over de salade en serveer.


Tip:

Bewaar eventuele restjes in de roestvrijstalen mengkom met het bijpassende deksel.

Download dit recept hier als PDF / als ePub- bestand

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het