Botergarnalen op romainesla met sinaasappel
Recepten
Een lichte, groene salade met heerlijke beboterde garnalen en een verrassend citrusaccent van sinaasappel. Perfect voor warme zomerdagen.
Een lichte, groene salade met heerlijke beboterde garnalen en een verrassend citrusaccent van sinaasappel. Perfect voor warme zomerdagen.
Gebruikte iCook-producten:
5-delige messenset
1 litersteelpan
4 literstomer
Anti-aanbakpan van 30 cm
Roestvrijstalen mengkom met deksel (1 l)
Ingrediënten:
150 g sperziebonen
Zout
12 verse grote garnalen, schoongemaakt en gepeld
55 g boter
2 teentjes knoflook, geplet
1 takje tijm
50 g olijfolie
35 g sinaasappelsap
8 g dijonmosterd
Een snufje fijngehakte dragon
10 g rodewijnazijn
Zout en peper
2 romainesla-harten, in losse bladen
2 sinaasappels geschild en in partjes
Bereiding:
Kook de bonen 5 minuten in lichtgezouten water, of totdat ze beetgaar zijn. Spoel de bonen af met ijskoud water en giet ze af. Gebruik de stomer als vergiet.
Spoel de garnalen af in koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de boter in de pan, voeg de knoflook en tijm toe en sauteer de garnalen circa 4 minuten. Zet ze apart.
Meng de olijfolie, sinaasappelsap, dijonmosterd, dragon, rodewijnazijn, zout en peper goed door elkaar om de dressing te maken.
Schik de slabladeren, bonen, sinaasappels en garnalen op een bord. Giet de dressing over de salade en serveer.
Tip:
Bewaar eventuele restjes in de roestvrijstalen mengkom met het bijpassende deksel.
Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.
Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.