Winkelwagen (0) 0 Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT
© Stockfood

Spaghetti alla Puttanesca

Recepten

Spaghetti alla Puttanesca is van oorsprong een Italiaans gerecht uit Napels. De kenmerkende ingrediënten zijn passata, olijven, ansjovis en natuurlijk spaghetti.

Gebruikte iCook-producten:

  1. Houten snijplank

  2. 5-delige messenset

  3. 4 literpan en deksel

  4. 1 litersteelpan met deksel

  5. 3 litersteelpan met deksel

  6. 4 literstomer

  7. 3 litermengkom

Ingrediënten:

  1. 0,5 l bouillon

  2. Olijfolie

  3. 2 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes

  4. 4 ansjovisfilets, in stukjes

  5. 8 cherrytomaatjes, gehalveerd

  6. 10 ontpitte zwarte olijven

  7. 20 g uitgelekte kappertjes

  8. 600 g passata

  9. 180 g spaghetti

  10. Zout naar smaak

  11. Bosje verse platte peterselie, fijngehakt

  12. 100 g Parmezaanse kaas, versgeraspt (optioneel)

Bereiding:

  1. Breng in de 4 literpan lichtgezouten water aan de kook. Bereid de kant-en-klare bouillon in de 1 litersteelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit ondertussen olijfolie in de 3 litersteelpan op matige warmtebron. Fruit de knoflook al roerend 10 tot 20 seconden in de hete olie, totdat hij begint te geuren. Voeg ansjovisen tomaten toe, roer 1 minuut, voeg dan de olijven en kappertjes toe en roer 20 tot 30 seconden. Voeg de passata toe, breng deze aan de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg terwijl de saus suddert telkens een scheutje bouillon toe. Deze laatste stap zou zo'n 20 minuten moeten duren.

  3. Wacht tot het gezouten water kookt, kook de spaghetti al dente en giet ze af in de 4 literstomer. Die doet het fantastisch als vergiet. Vang de helft van het pastawater op in de 3 litermengkom.

  4. Doe de gekookte spaghetti bij de saus en voeg zo nodig een scheutje pastawater toe om ze los te roeren. Serveer met wat meer saus bovenop en garneer met peterselie.

Lekker met: wat versgeraspte Parmezaanse kaas erover.

Download dit recept hier als PDF / als ePub-bestand

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het