Winkelwagen (0) 0 Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT
© StockFood

Gebakken forel met geroosterde groenten en olijven

Recepten

Gebruikte iCook-producten:

  1. Houten snijplank

  2. 5-delige messenset

  3. Mengkommen

  4. 2 litersteelpan met deksel

Ingrediënten:

  1. 400 g kleine aardappelen, geschild en gehalveerd

  2. Olijfolie

  3. Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

  4. 2 kleine sjalotjes, in vieren gesneden

  5. 1 rode peper, in grove plakken

  6. 2 forellen, gefileerd

  7. Sap van 2 citroenen

  8. Bosje peterselie, gerist

  9. 20 g kruidenboter

  10. 50 g zongedroogde tomaten, grof gehakt

  11. 100 g groene olijven gevuld met paprika

  12. 100 g gemende groene salade (optioneel)


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Kook de aardappelen 10 minuten in de 2-litersteelpan van iCook. Giet de aardappelen af en leg ze in de middelgrote mengkom van iCook. Voeg wat olijfolie en peper en zout naar smaak toe en hussel. Leg dan een stuk bakpapier op de bakplaat en zorgt dat er voldoende bakpapier uitsteekt om in de volgende stappen een pakketje te maken.

  3. Leg de aardappelen, sjalotjes en peperringetjes op het bakpapier op de bakplaat en laat ze 5 minuten bakken tot ze knapperig worden.

  4. Maak de forel schoon en zorg dat alle graatjes zijn verwijderd.

  5. Leg de forel op de groenten en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de forel met citroensap en strooi de peterselie erover. Vouw het bakpapier eroverheen tot een pakketje, zorg dat alle randen goed zijn afgesloten en laat dit 10 tot 12 minuten bakken.

  6. Vouw het bakpapier open om te controleren of de forel gaar is. Is de vis niet meer doorzichtig en begint de huid te schilferen? Dan is hij klaar. Zo niet, vouw het pakketje dan weer dicht en zet het nog een paar minuten in de oven.

  7. Trek de bakplaat uit de oven, haal het pakketje eraf, en maak het open om de kruidenboter op de vis te leggen terwijl die nog heet is.

  8. Schenk wat olijfolie op de nog warme bakplaat en leg de gebakken groenten en forel erop. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak alles totdat de groenten knapperig beginnen te worden. Haal het gerecht uit de oven, voeg wat olijven toe en laat een paar minuten rusten. Serveer warm.

Lekker met: een frisse groene salade met zout en olijfolie

Download dit recept hier als PDF / als ePub -bestand

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het