TTotale voorbereidingstijd: 15-20 min. / Dienen: 4 / Energiewaarde: 506 kcal per stuk
Kookgerei:
30 cm Non-stick koekenpan met gehard glazen deksel
1 of 2 Liter Sauspan en Deksel
Mengkom met deksel
Ingrediënten:
4 stuks runderrib, 230 g per stuk
3 paprika's (groen, geel en rood)
4 middelgrote tomaten
4 takjes koriander
1 el extra olijfolie van eerste persing
1 el rode wijnazijn
½ krop ijsbergsla
zout en peper
Voedingsinformatie per 1 portie:
Eiwit – 41.8 g
Vet – 32.3 g
Koolhydraten – 12.1 g
Energiewaarde – 506.4 kcal
Cholesterol – 238 mg
Glykemische index – 25 (laag)
Voorbereidingsmethode:
Oil the pieces of beef rib, season with salt and pepper and let marinate for 10 min.
Smeer de stukken runderrib, breng op smaak met zout en peper en laat 10 min. marineren.
Prik elke tomaat lichtjes door met een mes, dompel ze onder in kokend water gedurende 5-10 seconden, schil ze dan en snij ze fijn. Combineer de in blokjes gesneden tomaten met de gehakte paprika's, voeg wijnazijn, de resterende olijfolie, zout en peper toe en laat het mengsel opstijven.
Verwarm de koekenpan voor. Dep het rundvlees op met een papieren handdoek om overtollige olie te verwijderen en braad het aan beide zijden goudbruin. Dan afdekken met het deksel en nog 5 min. koken.
Als de biefstuk goed doorbakken is, breng hem dan over op een serveerbord en serveer hem met groentesalsa en ijsbergblaadjes aan de zijkant.