Totale bereidingstijd: 60 min. / Porties: 4 / Energie: 96 kcal per stuk
Kookgerei:
Grote Braadpan en deksel
Mengkom met deksel
Ingrediënten:
6 preien
250 ml naturel yoghurt
4 takjes koriander
4 takjes dragon
1 el balsamicoazijn
1 tl honing (gemengd met balsamicoazijn)
1 tl mosterdzaad
zout en peper
Voedingswaarde per portie:
Eiwit – 6,1 g
Vet – 2,1 g
Koolhydraten – 13,2 g
Energie – 96,4 kcal
Cholesterol – 5,6 mg
Glykemische index – 25 (laag)
Bereidingswijze:
Snijd de prei overdwars in stukken van 10 cm, spoel deze goed af en bind er een stuk kookdraad omheen, zodat ze in model blijven. In plaats van kookdraad kunt u ook gestoomde strips van de prei zelf gebruiken.
Breng in de grote braadpan water aan de kook en voeg zout toe. Leg de preistukken in het hete gezouten water. Breng het water weer aan de kook en laat de prei nog 15-20 minuten doorkoken met behulp van de Vitalok kooktechniek. Dat houdt in dat pan en deksel een waterzegel vormen, zodat er geen smaak en voedingsstoffen verloren gaan.
Koel de gekookte preistukken af, dep ze droog met keukenpapier en leg ze op een schaal.
Maak een dressing door fijngehakte kruiden, mosterdzaad, yoghurt, zout en peper glad te roeren. Koel de dressing.
Giet de dressing over de prei op de schaal, en druppel er vervolgens wat van het honing-balsamicoazijnmensel over. Laat het gerecht bij voorkeur nog een tijdje in de koelkast staan zodat de dressing goed in de prei kan trekken.