Ingrediënten:
Water en 2 el zout
500 g aubergine, in plakjes van 5 mm gesneden
150 ml zonnebloemolie of extra vierge olijfolie
1 grote uit, fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
1 tl komijnpoeder
1 tl rodechilipoeder
1 tl garam masala
Zout naar smaak
1/2 tl kurkumapoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl rodechilivlokken
15 kerrieblaadjes
5 rode, ronde chilipepertjes
1 tl komijnzaad
500 g volle yoghurt
120 ml water
1 bosje verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze:
Los het zout op in water in de roestvrijstalen mengkom (3 liter) van iCook. Voeg de plakjes aubergine toe en laat 15 minuten in het zoute water weken. Haal uit het water en dep droog met keukenpapier.
Verwarm 40 ml olie in de senior sauteerpan van iCook en bak de plakjes aubergine goudbruin.
Verwarm 100 ml olie in de 7-laagse roestvrijstalen wokpan of in de grote koekenpan en bak de ui goudbruin. Voeg de geperste knoflook, de komijnpoeder, de rodechilipoeder en de rodechilivlokken toe en roer 2 minuten door elkaar.
Voeg water toe, roer door en breng aan de kook. Doe de deksel erop en laat 2 à 3 minuten koken. Zet het vuur hoger en laat doorkoken tot de olie scheidt.
Giet de yoghurt in de 2-litermengkom en roer goed door elkaar.
Verwarm de resterende olie in de junior sauteerpan en voeg het komijnzaad, de rode, ronde chilipepertjes en de kerrieblaadjes toe en roerbak 1 à 2 minuten.
Voeg de gebakken kruiden toe aan de yoghurt en roer voorzichtig door elkaar.
Voeg voor het opdienen de saus, de aubergines en de yoghurt in laagjes toe. Garneer met de gemalen rode peper en de gehakte koriander. Serveer met gestoomde rijst.