Bessentaart
Recepten
Dankzij de heerlijke combinatie van zoet, boterachtig deeg met taartvulling is deze taart een echte favoriet.
Dankzij de heerlijke combinatie van zoet, boterachtig deeg met taartvulling is deze taart een echte favoriet.
Ingrediënten:
225 g bloem
110 g boter in blokjes
80 g basterdsuiker
1 ei
1–2 eetlepels koud water
losgeklopt ei
300 g kersen zonder pit
225 g frambozen
225 g bosbessen
150 g aardbeien, in stukjes
175 g basterdsuiker
40 g maizena
2 eetlepels citroensap
Recept:
Meng de bloem, boter en suiker in een keukenmachine door elkaar. Voeg het ei en het water toe om deeg te maken. Laat 30 minuten afkoelen.
Rol het deeg uit in een taartvorm (bewaar het overtollige deeg). Prik het deeg in en bak het deeg 15 minuten op 180 °C blind in de oven (met bakpapier en bonen). Haal het bakpapier en de bonen eruit en bak het deeg nog 5 minuten. Haal het deeg uit de oven en laat afkoelen.
Kook het fruit 10 minuten in een iCook™ pan. Voeg de suiker, maizena en citroensap toe. Schep het dikke mengsel op het deeg.
Leg het overtollige deeg in een rasterpatroon op de taart. Bestrijk de taart met losgeklopt ei en bak 20 minuten.
Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.
Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.