Ingrediënten:
2 kilo pruimen, ontpit en grof gesneden
200 ml lauw water
2 kg witte kristalsuiker
2 tl gemalen kaneel
1 el citroensap
Gebruikte iCook-benodigdheden:
Bereidingswijze:
Leg de grof gesneden pruimen in de grote pan en voeg water toe. Breng aan kook en laat 10 minuten sudderen tot de pruimen gaar zijn. Voeg de suiker, kaneel en het citroensap toe en laat de suiker langzaam oplossen zonder te koken.
Zet het vuur hoger, breng de jam aan de kook en laat vijf minuten doorkoken. Haal het schoteltje uit de vriezer en doe de stollingstest (zie artikel). Als de jam niet rimpelt, laat de jam dan nog een paar minuten doorkoken en doe de test opnieuw.
Neem de pan van het vuur en laat 15 minuten afkoelen. Roer af en toe door. Dit voorkomt dat stukjes fruit naar de bodem van de potten zinken. Schep in de warme potten, doe dicht en laat afkoelen.