Winkelwagen (0) 0 Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT
© iStockphoto

Pruimenjam met kaneel

Recepten

Ingrediënten:

  1. 2 kilo pruimen, ontpit en grof gesneden

  2. 200 ml lauw water

  3. 2 kg witte kristalsuiker

  4. 2 tl gemalen kaneel

  5. 1 el citroensap

Gebruikte iCook-benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Leg de grof gesneden pruimen in de grote pan en voeg water toe. Breng aan kook en laat 10 minuten sudderen tot de pruimen gaar zijn. Voeg de suiker, kaneel en het citroensap toe en laat de suiker langzaam oplossen zonder te koken.

  2. Zet het vuur hoger, breng de jam aan de kook en laat vijf minuten doorkoken. Haal het schoteltje uit de vriezer en doe de stollingstest (zie artikel). Als de jam niet rimpelt, laat de jam dan nog een paar minuten doorkoken en doe de test opnieuw.

  3. Neem de pan van het vuur en laat 15 minuten afkoelen. Roer af en toe door. Dit voorkomt dat stukjes fruit naar de bodem van de potten zinken. Schep in de warme potten, doe dicht en laat afkoelen.

Download dit recept hier als PDF /als ePub -bestand

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het