Winkelwagen (0) 0 Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT
© StockFood

Chocolademousse met bramen en room

Recepten

Voorbereiding en bereiding: 30 minuten

Afkoeltijd: 4 uur

Ingrediënten:

  1. 200 g donkere chocola, in stukjes. 50 g extra voor de garnering

  2. 100 g melkchocola, in stukjes

  3. 3 el ongezouten boter, in blokjes

  4. 500 ml dikke room

  5. 3 el basterdsuiker

  6. 4 grote eierdooiers

  7. 11/2 tl vanille-extract

  8. 150 g bramen

Bereidingswijze:

  1. Meng de chocola, de boter en 60 ml room in een iCook mengkom boven een halfgevulde iCook pan (3 liter) met kokend water.

  2. Roer en laat gelijkmatig smelten tot een glad mengsel. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  3. Klop ondertussen de overgebleven room stijf in een grote iCook mengkom. Klop de eierdooiers met de suiker en het vanille-extract in een andere kom tot een witachtig, dik mengsel (2 à 3 minuten).

  4. Klop beetje bij beetje de gesmolten chocola door het eierdooiermengsel tot het glad en gelijkmatig is.

  5. Klop ongeveer een derde van de slagroom in het chocolademengsel en spatel vervolgens het grootste deel van de rest erdoor tot er geen roomstrepen meer zichtbaar zijn. Houd 2 à 3 el slagroom over om te garneren.

  6. Verdeel de mousse over vier glazen. Dek af en laat minimaal 4 uur afkoelen. Zet de rest van de slagroom ook in de koelkast.

  7. Garneer bij het opdienen elke mousse met de rest van de slagroom en een paar bramen. Rasp er ook nog wat donkere chocola over.

Chocolademousse met bramen en room (als pdf / als ePub-bestand )

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het