Voorbereiding en bereiding: 30 minuten
Afkoeltijd: 4 uur
Ingrediënten:
200 g donkere chocola, in stukjes. 50 g extra voor de garnering
100 g melkchocola, in stukjes
3 el ongezouten boter, in blokjes
500 ml dikke room
3 el basterdsuiker
4 grote eierdooiers
11/2 tl vanille-extract
150 g bramen
Bereidingswijze:
Meng de chocola, de boter en 60 ml room in een iCook mengkom boven een halfgevulde iCook pan (3 liter) met kokend water.
Roer en laat gelijkmatig smelten tot een glad mengsel. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Klop ondertussen de overgebleven room stijf in een grote iCook mengkom. Klop de eierdooiers met de suiker en het vanille-extract in een andere kom tot een witachtig, dik mengsel (2 à 3 minuten).
Klop beetje bij beetje de gesmolten chocola door het eierdooiermengsel tot het glad en gelijkmatig is.
Klop ongeveer een derde van de slagroom in het chocolademengsel en spatel vervolgens het grootste deel van de rest erdoor tot er geen roomstrepen meer zichtbaar zijn. Houd 2 à 3 el slagroom over om te garneren.
Verdeel de mousse over vier glazen. Dek af en laat minimaal 4 uur afkoelen. Zet de rest van de slagroom ook in de koelkast.
Garneer bij het opdienen elke mousse met de rest van de slagroom en een paar bramen. Rasp er ook nog wat donkere chocola over.
Chocolademousse met bramen en room (als pdf / als ePub-bestand )