Winkelwagen (0) 0 Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT

In de oven gebakken risotto met pompoen

Recepten

Voorbereiding en bereiding: 1 uur 45 min.

Ingrediënten:

  1. 2 el olijfolie

  2. 2 sjalotten, fijngehakt

  3. 2 tenen knoflook, fijngehakt

  4. 175 g Arborio-rijst

  5. 150 ml droge witte wijn

  6. 1 l groentebouillon, warmgehouden op het fornuis

  7. 80 ml dikke room

  8. 1/4 kleine pompoen, zonder pitten, in smalle partjes gesneden

  9. Zout en versgemalen zwarte peper

  10. Voor het opdienen: 3 à 4 el crème fraîche en 2 à 3 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Voor de risotto: Verhit de olijfolie in een grote, ondiepe iCook pan (bijvoorbeeld de grote braadpan uit de gezinsset). Verwarm de pan op middelhoog vuur tot hij heet is. Voeg de sjalotten, de knoflook en een snufje zout toe. Laat 5 à 6 minuten aanzweten om het zacht te maken.

  2. Voeg de rijst toe en bak deze in 2 à 3 minuten onder regelmatig omscheppen glazig. Voeg de wijn toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 2 minuten sudderen.

  3. Voeg een soeplepel bouillon toe, laat al roerend sudderen tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en voeg de volgende lepel toe.

  4. Herhaal dit tot de rijst in 20 à 25 minuten al de bouillon heeft opgenomen en bijtgaar en romig is. De bouillon hoeft niet te worden opgebruikt.

  5. Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°) | 350F | gasstand 5.

  6. Roer als de rijst klaar is de dikke room erdoor en breng op smaak. Schep in een ovenschaal en leg de pompoenpartjes er bovenop.

  7. Bak 30 à 40 minuten in de oven tot de risotto bruin is aan de bovenkant en de pompoen prikgaar.

  8. Opdienen: Neem uit de oven en laat 5 minuten rusten. Dien op met een goede kwak crème fraîche. Strooi de Parmezaanse kaas erover.

In de oven gebakken risotto met pompoen (als pdf / als ePub-bestand )

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het