Voorbereiding en bereiding: 15 minuten
Afkoeltijd: 1 uur
Ingrediënten:
4 el plantaardige olie
200 g tomatenpuree
200 g basterdsuiker
80 ml water
120 ml wittewijnazijn
1/2 tl zout
1/4 tl gedroogde dille
1/4 tl versgemalen zwarte peper
4 haringfilets, ontgraat en in blokjes gesneden
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote iCook pan en laat de pan op een middelhoog vuur heet worden.
Roer de tomatenpuree erdoor, wacht tot het kookt en blijf roeren. Zet het vuur laag en roer de suiker erdoor.
Laat pruttelen tot de suiker is opgelost en neem de pan van het vuur. Roer het water, de azijn, het zout, de dille en de peper erdoor.
Plaats de haring in een grote conservenpot. Schenk de tomatensaus er bovenop.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en sluit goed af met een deksel. Bewaar 1 dag in de koelkast vóór het opdienen.
Traditioneel gemarineerde haring (als pdf / als ePub-bestand )