Winkelwagen (0) 0 Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT

Gebraden kip onder de huid gevuld met kruiden

Recepten

Voorbereiding en bereiding: 1 uur 45 min.

Ingrediënten:

  1. 120 g ongezouten boter, zacht

  2. 1 handvol platte peterselie, grof gehakt

  3. 1 klein handje verse tijm, blaadjes van de takjes geritst

  4. 1 klein handje rozemarijn, blaadjes van de takjes geritst

  5. 1 hele kip, ong. 1,5 kg, schoongesneden, zonder ingewanden

  6. 2 à 3 grote wortelen, geschrapt en in reepjes gesneden

  7. 2 à 3 grote pastinaken, geschild en gehalveerd

  8. 2 el olijfolie

  9. Zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°) | 350F | gasstand 4.

  2. Meng de boter met de peterselie en de helft van de tijm en rozemarijn in de iCook Blender. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Werk met de vingertoppen het vel van de kip vanaf de kopkant voorzichtig los.

  4. Werk de kruidenboter voorzichtig tussen het losgemaakte vel en de borstfilets. Leg de kip op een bed van wortelen, pastinaak en de overgebleven kruiden op een braadrooster.

  5. Wrijf de buitenkant van de kip in met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Plaats in de iCook bouillonpan (4 liter) en laat de kip 1 uur en 20 minuten braden (prik in het dikste gedeelte van de kippendij; de kip is gaar wanneer het vleessap helder is).

  7. Neem uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten vóór het opdienen.

Gebraden kip onder de huid gevuld met kruiden (als pdf / als ePub-bestand

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het