Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
15 g uien
5 g gember
200 g rode biet
40 g appel
25 g sinaasappel
5 g hazelnoten
10 g gedroogde vijgen
20 g Parmezaanse kaas
50 g sojadrank naturel
5 ml olijfolie
80 ml groentebouillon
5 g zure room (10% vet)
een takje verse peterselie
een snufje speculaaskruiden
een snufje bruine suiker
een snufje zout
een snufje zwarte peper
1 laurierblad
Bereidingswijze:
Pel de ui, schil de gember en hak beide fijn.
Was en schil de bieten en de appel en snij alles in blokjes.
Verhit de olie in een grote iCook steelpan op middelhoog vuur, voeg de ui en gember toe en fruit deze in 1 à 2 minuten glazig.
Voeg de rode biet en appel toe en laat nog 2 à 3 minuten sudderen.
Giet de groentebouillon erover en voeg de kruiden, suiker en het laurierblad toe. Dek de soep af en laat deze op laag vuur ongeveer 20 minuten sudderen.
Bereid ondertussen de topping voor. Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit. Hak de hazelnoten grof en laat ze in een kleine iCookpan bruin worden totdat ze geuren. Hak de vijgen en de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en meng deze met de peterselie, vijgen en noten.
Verwijder het laurierblad uit de steelpan, voeg de sojadrank toe en pureer de soep tot deze een romige consistentie heeft. Breng de soep tot slot op smaak met zout, peper en sinaasappelsap en dien op.
Opdienen: Schep de soep in kommen en garneer met de topping.
Download dit recept hier als pdf / als ePub-bestand