Winkelwagen (0) 0 Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT
© Amway

Feestelijke bietensoep met gedroogde vijgen en hazelnoten

Recepten

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  1. 15 g uien

  2. 5 g gember

  3. 200 g rode biet

  4. 40 g appel

  5. 25 g sinaasappel

  6. 5 g hazelnoten

  7. 10 g gedroogde vijgen

  8. 20 g Parmezaanse kaas

  9. 50 g sojadrank naturel

  10. 5 ml olijfolie

  11. 80 ml groentebouillon

  12. 5 g zure room (10% vet)

  13. een takje verse peterselie

  14. een snufje speculaaskruiden

  15. een snufje bruine suiker

  16. een snufje zout

  17. een snufje zwarte peper

  18. 1 laurierblad

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui, schil de gember en hak beide fijn.

  2. Was en schil de bieten en de appel en snij alles in blokjes.

  3. Verhit de olie in een grote iCook steelpan op middelhoog vuur, voeg de ui en gember toe en fruit deze in 1 à 2 minuten glazig.

  4. Voeg de rode biet en appel toe en laat nog 2 à 3 minuten sudderen.

  5. Giet de groentebouillon erover en voeg de kruiden, suiker en het laurierblad toe. Dek de soep af en laat deze op laag vuur ongeveer 20 minuten sudderen.

  6. Bereid ondertussen de topping voor. Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit. Hak de hazelnoten grof en laat ze in een kleine iCookpan bruin worden totdat ze geuren. Hak de vijgen en de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en meng deze met de peterselie, vijgen en noten.

  7. Verwijder het laurierblad uit de steelpan, voeg de sojadrank toe en pureer de soep tot deze een romige consistentie heeft. Breng de soep tot slot op smaak met zout, peper en sinaasappelsap en dien op.

Opdienen: Schep de soep in kommen en garneer met de topping.

Download dit recept hier als pdf / als ePub-bestand

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het