Winkelwagen (0) 0 Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg!

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT
© Amway

Oogsttijd voor NUTRILITE supplementen

Nutrition & Welzijn

Alberto Vega, manager van de NUTRILITETM-boerderij in Mexico, vertelt over gezonde planten, duurzame landbouw en waarom het juiste oogstmoment zo belangrijk is voor de productie van uw NUTRILITE-voedingssupplementen.

De NUTRILITE-boerderij in de Mexicaanse staat Jalisco is adembenemend mooi en staat bekend om haar uitgestrekte groene akkers en de frisse ochtendlucht, die in de loop van de dag opwarmt. Door de ligging dichtbij de evenaar zijn de natuurlijke omstandigheden ideaal voor allerlei vruchten, groenten en kruiden, zoals spinazie, boerenkool, waterkers, alfalfa, broccoli, peterselie, grapefruits en citroenen. Vandaar dat een aantal plantaardige ingrediënten voor de voedingssupplementen van NUTRILITE hiervandaan komen.

Alberto Vega in the offices of the Jaliscon sustainable NUTRILITE farm. © Amway

Alberto Vega in het kantoorpand van de NUTRILITE-boerderij in Jalisco.

Maar als u Alberto Vega, als manager van deze landbouwoperatie, vraagt waar hij van geniet als hij over het land loopt, zal zijn antwoord u wellicht verrassen. "De geur van organische mest", grijnst hij. "Het ruikt niet lekker voor wie er niet aan gewend is, maar het geeft mij de zekerheid dat we ons uiterste best doen om onze planten gezond te houden."

Alberto's passie voor duurzame landbouw is overduidelijk. Wanneer hij de seizoensplanning gaat maken, en het even rustig is, laat hij zijn computer staan en loopt hij het kantoor uit om buiten op het land neer te strijken. "Ik kan urenlang zitten te plannen op een vel papier. Dan kijk ik naar de horizon om te zien waar ik een nieuw gewas zou kunnen planten en hoeveel land we nodig zullen hebben", zegt hij. "Daar haal ik mijn inspiratie vandaan."

Een leven gewijd aan gezonde planten

Tien jaar geleden stapte Alberto de NUTRILITE-boerderij in Mexico binnen, als stagiair. Tegenwoordig geeft hij leiding aan een team van 128 personen, die net als hij gek zijn op alles wat natuurlijk en duurzaam is. "NUTRILITE heeft mij de gelegenheid geboden om te groeien op professioneel gebied, maar vooral ook op het persoonlijke vlak. Ik ben heel trots op de boerderij en mijn team", verklaart hij.

Alberto wil iedereen de kans geven om uit te blinken, en daarom besteedt hij een deel van zijn tijd aan het organiseren van trainingen. "Wij scholen ons personeel elk jaar bij", zegt hij en legt uit dat zijn team op de hoogte wordt gehouden van duurzame landbouwpraktijken, zoals de bodem rust geven tussen de cycli, maar ook veiligheid. Dat is van cruciaal belang, aangezien het takenpakket van het team varieert van de seizoensplanning tot zaadselectie, plaag- en ziektebestrijding, irrigatie, bemesting, wieden, oogsten, enzovoort.

Timing is alles!

Wanneer Alberto over de oogst praat, neemt hij even de tijd om uit te leggen dat dit een essentieel onderdeel is van het traject van het zaadje tot in het potje. Dat komt doordat de keuze van het juiste oogstmoment een belangrijke impact kan hebben op de kwaliteit van de natuurlijke voedingsstoffen die aan de gewassen kunnen worden onttrokken. En dat zijn de voedingsstoffen waarvan de voedingssupplementen van NUTRILITE worden gemaakt.

Uiteindelijk is het optimale oogstmoment (tot op het tijdstip van de dag) afhankelijk van de plant of het gewas in kwestie, maar ook van het klimaat. "Een volgroeide plant bevat de hoogste voedingswaarde en geeft de grootste opbrengst", legt Alberto uit. "Dat is het beste oogstmoment om zoveel mogelijk natuurlijke voordelen te behalen."

Voor Alberto en zijn team is dat vóór het middaguur. “We beginnen 's ochtends tussen 7 en 11 uur", zegt hij. "We zouden later kunnen oogsten, maar dan verliezen de planten snel vocht." Op dagen waarop het kwik tot boven de 30°C stijgt, kan de zon de oogst snel aantasten.

Niet alles wordt overdag geoogst. In de Ubajaraboerderij van Nutrilite in Brazilië worden de acerolakersen 's nachts geoogst. Dat doen we omdat de vruchten 's nachts een lagere temperatuur hebben, waardoor het vitamine C-gehalte hoger blijft.

Omdat planten op bepaalde tijden de hoogste voedingswaarde hebben, zoals Alberto al vertelde, is de oogst altijd een race tegen de klok. Boeren doen hun best om ervoor te zorgen dat de geoogste gewassen zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden. Tenslotte is en blijft kwaliteit van cruciaal belang voor de voedingssupplementen van NUTRILITE.

Als de gewassen optimaal worden geoogst, leveren ze goede ingrediënten voor het volgende deel van het proces. Bent u nieuwsgierig naar de raakpunten tussen landbouw, voeding, gezondheid, welzijn en eetgewoonten? Houd deze sectie in de gaten voor de volgende aflevering van deze reeks. Dan duiken we het lab in met Alli Klosner, die dagelijks werkt aan de ontwikkeling van formules voor NUTRILITE voedingssupplementen.

Meer weten over NUTRILITE? Klik hier.

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het