Shopping List (0)

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT
© iStockphoto

Zomer in een pot

Home & Leven

Houd de smaak van de zomer vast en geniet het hele jaar door van deze zoete lekkernijen

De zomer komt langzaam tot een einde. Maar, dit hoeft niet perse slecht nieuws te betekenen. Houd die warme, zwoele zomerochtenden vast door uw favoriete fruit in een pot te bewaren. We hebben het over zoete, heerlijke vruchtenjam natuurlijk! Jam en marmelade zijn een geweldige manier om fruit te bewaren en afval te verminderen, vooral als u er op een bepaald moment te veel van hebt. Lees verder als u handig tips wilt voor het maken van jam en ontdek drie van onze favoriete jamrecepten.

Lees verder als u handig tips wilt voor het maken van jam en ontdek drie van onze favoriete jamrecepten.

Pruimenjam met kaneel

Dit is een geweldige jam om nu te maken voor in de winter, omdat de subtiele kaneelgeur zich goed leent voor een kerstkoekje of cakevulling. Maar eigenlijk is het gewoon een heerlijke jam om het hele jaar door van te genieten, ongeacht het seizoen.

Makkelijk te maken frambozenjam

We zijn vooral dol op deze jam omdat hij zou gemakkelijk te maken is. Volwassenen en kinderen likken hun vingers erbij af. De ouderwetse fruitsmaak wint de harten van de ouderen. En de jongeren? Gebruik gewoon een zeef om de frambozenzaadjes er tijdens de bereiding uit te halen en de jongste leden van de familie zullen zeker genieten van de zijdezachte consistentie en friszoete smaak.

Heerlijke sinaasappelmarmelade

Hoewel dit recept iets ingewikkelder is om te maken dan jam, is het zeker de moeite waard! De sinaasappelschillen in deze marmelade zorgen voor een andere textuur en lichtbittere smaak, wat uitstekend combineert met de zoetheid van de citrusvruchten. Nog zo'n frisse jam om het hele jaar door van te genieten.

Download dit recept hier als PDF / als ePub-bestand

  1. Pruimenjam met kaneel: PDF / ePub

  2. Makkelijk te maken frambozenjam: PDF / ePub

  3. Heerlijke sinaasappelmarmelade: PDF / ePub

Essentiële tips voor het maken van vruchtenjam:

Schoteltjestest

Zet vijf schoteltjes minstens 15 minuten in de vriezer en doe vervolgens een theelepel van uw zelfgemaakte jam op een schoteltje. Druk de randen van de jam zachtjes in met uw lepel of vinger. U weet dat de jam dik genoeg is als hij rimpelt. Als de jam of marmelade vloeibaar is, is hij niet klaar. Laat de jam of marmelade nog wat langer doorkoken en controleer elke paar minuten met een nieuw schoteltje.

Steriliseer uw potten en kookgerei

Verwarm de oven voor op 120°C. Was uw jampotten en andere benodigdheden, zoals pollepels en lepels, af in warm water met Dish Drops TM Afwasmiddel . Spoel de potten grondig schoon en plaats ze op een bakplaat. Zet de potten 10 minuten in de oven tot ze helemaal droog zijn en droog de andere benodigdheden af met een schone theedoek. Steriliseren is belangrijk om alle gisten, bacteriën of schimmels te verwijderen en te voorkomen dat uw jam snel bederft.

Het belang van pectine

Jam, gelei en marmelade bindt vanwege het pectinegehalte in het fruit. Gekookt met suiker dikken de natuurlijk fruitzuren in het fruit in waardoor de jam stolt. Het pectinegehalte in appels, citrusvruchten en bessen is hoog. Zacht fruit, zoals perziken en pruimen hebben lagere pectinegehaltes, maar het toevoegen van een paar eetlepels citroensap helpt het stollingsproces. Gebruik als het kan fruit dat bijna rijp is, omdat dit het hoogste pectinegehalte bevat.

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het