Shopping List (0)

DANK U! UF FAVORIETEN ZIJN NAAR DE WINKEL VERPLAATST

Ga naar de winkel
ACHIEVERS SPOTLIGHT

Zomerfavorieten uit Turkije

Home & Leven

Turkse ABO's maken zomerse gerechten nog lekkerder

Turkije is een fantastische bestemming voor de zomermaanden. Het mediterraanse klimaat zorgt voor een overvloed aan vers fruit en verse groenten, en dus recepten met veel prachtige ingrediënten. Wie kan deze heerlijke recepten beter presenteren dan iemand uit het land zelf?

We hebben drie van onze ABO's gevraagd hun favoriete recepten en bereidingstips voor de iCook™ te delen. Vergeet niet om aantekeningen te maken - deze gerechten zijn zeker voor herhaling vatbaar!

Rulo Börek: Turkse rol van filodeeg

Voor alle gerechten die Seval Karatay uit het Turkse Istanboel maakt, gebruikt ze haar iCook-koekenpan (30 cm doorsnee) met antiaanbaklaag. Een van haar favoriete recepten dat zich hier goed voor leent, is de hartige Turkse rol van filodeeg, de Rulo Börek. Oorspronkelijk wordt deze taart in de oven gebakken, maar Seval zegt dat het gemakkelijker en zuiniger is om de Börek in de iCook-pan te maken. Omdat er voor haar recept nogal wat snijwerk nodig is, maakt ze graag gebruik van de 5-delige messenset van iCook.

En wat dat zomerse betreft? Voor de Börek zijn meerdere vullingen mogelijk. Het recept kan dus aan de seizoenen worden aangepast. Klaar om de zomerse variant te proberen? Als u dit hebt geproefd, wilt u elk nieuw, traditioneel Turkse recept ook proberen.

Download dit recept hier als PDF / als ePub -bestand

Tandir Kebab: Lam tandoori

Hoewel het lang (3 uur) duurt om dit recept te maken, is dit één van onze gemakkelijkste Turkse zomerrecepten. Het enige wat nodig is, is tijd. Ayşe Alagöz, een 12%-ABO uit Istanbul vindt het heerlijk om Lam tandoori of Tandir Kebab te maken in een iCook-soeppan van 8 liter met deksel. Ayşe vertelt verder dat verschillende kruiden en specerijen kunnen worden gebruikt om het vlees op smaak te brengen. Maar, haar geheim schuilt in het gebruik van twee speciale kruiden. "Ik gebruik een klein beetje gedroogde tijm en komijn voor dit recept," zegt ze.

Download dit recept hier als PDF / als ePub -bestand

Künefe: zoet Turks kaasdessert

Yasemin Uzunpostalcı is ook een grote fan van de iCook-koekenpan (30 cm doorsnee) met antiaanbaklaag. Deze Founders Platinum-ABO en fantastische kok uit het Turkse Konya, gebruikt deze pan graag voor haar bijzondere Turkse dessert, van oudsher bekend als Künefe. Hoewel het deeg alleen in speciaalzaken kan worden gevonden, is het zeker het zoeken waard! Dit zoete kaasdessert uit het Midden-Oosten is in veel andere landen een populair gerecht geworden, en om één zeer goede reden: het is heerlijk! Yasemin voegt toe: "Als u niet van kaas houdt, kunt u ook walnoten gebruiken."

Download dit recept hier als PDF / als ePub -bestand

Voor het geval u zich de vraag stelt: dit is nog niet het einde van onze heerlijke recepten! We hebben nog veel meer Turkse zomerrecepten.

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het