ACHIEVERS SPOTLIGHT
© ©stocksy

Behoud het goede

Home & Leven

Profiteer optimaal van seisoensproducten door er iets van te maken en ze te conserveren

Ruikt u het? Door de lange, hete zomer zijn de seizoensproducten rijp geworden en hebben ze een sterke geur en veel sap gekregen. En nu de markten, winkels en tuinen overlopen van kleurige, smaakvolle en voedzame producten, is er geen beter moment om de potten en pannen, blenders en conservatiemiddelen uit de kast te trekken en optimaal te profiteren van de seizoensproducten.

Meng en verwerk de producten nu ze nog vers zijn!

Één ding is zeker: met dit onbetwistbare palet aan verleidelijke kleuren en smaken is er geen gebrek aan voedselinspiratie. Dit is niet alleen geweldig nieuws voor u en uw geliefden, maar ook voor uw iCook Gezinsset en beperkt verkrijgbare* iCook Blender, die nu hun waarde in de keuken moeten bewijzen.

* zolang de voorraad strekt

© ©stocksy[M]

Seizoensfruit zoals cranberry's, meloen en bramen zijn perfect te combineren met komkommer, wortels en selderij voor heerlijke en gezonde smoothies. Heerlijke rijpe tomaten zijn ideaal voor het maken van koude gazpacho, voor bij warm weer. Als het kouder wordt, zijn pompoen, aardappels en prei ideaal voor het maken van een romige, hartverwarmende soep of ovenschotel. Veel van de meest favoriete seizoensproducten, zoals pruimen, vijgen, venkel, paprika en peer, kunnen ook gebruikt worden om bijzondere jam, ingemaakte groenten en chutneys mee te maken. Dus pak uw kookgereedschap en maak iets geweldigs klaar.

Zo veel te eten, zo weinig tijd

Hoe lekker alles ook is, u kunt niet eindeloos blijven eten. Maar u wilt natuurlijk ook geen eten weggooien, dus kan het handig zijn om het eten te conserveren. De traditionele methoden, zoals fermenteren, inmaken en inblikken, zijn tegenwoordig erg populair en helemaal niet moeilijk.

  1. Fermenteren – is het conserveren van voedsel in zout of pekelwater dat gezonde bacteriën activeert en daarmee de voedingswaarde verhoogt.

  2. Inmaken – is het conserveren van voedsel in azijn, water en zout (of suiker) in een koude omgeving. Tip: u kunt de iCook hersluitbare mengschalen gebruiken om seizoensfavorieten zoals artisjokken in de koelkast in te maken.

  3. Inblikken – hierbij doet u kliekjes in een gesteriliseerde glazen pot en na verzegeling van de pot kunt u het voedsel maandenlang bewaren. Tip: maak een aantal soepen en sauzen met uw iCook Blender en doe ze dan in weckpotten. Geef ze iemand cadeau of zet ze bij uw voedselvoorraad.

  4. Compote – is het conserveren van voedsel door het langzaam te koken in suikerwater (soms met kruiden) en het dan in een gesteriliseerde pot te bewaren.

  5. Optioneel: Blancheren – deze werkwijze kan nodig zijn voor sommige groenten zodat ze nog lekker smaken als u ze later in het jaar wilt gebruiken. Tip: gebruik uw iCook Gezinsset om een groot aantal groenten vooraf te koken. Bewaar er een aantal in de hersluitbare mengschalen voor de volgende week en vries de rest in.

  6. Invriezen – hierbij doet u kliekjes in een bakje en zet u het bakje in de vriezer.

Tips voor conserveren

Hoewel elke conserveringsmethode uniek is, hebben ze wel overeenkomsten. Doe het volgende voor het beste resultaat:

  1. Gebruik altijd onbeschadigd, rijp fruit en groente van goede kwaliteit

  2. Steriliseer alle glazen potten en bakjes met kokend water

  3. Droog de randen van de glazen potten goed voordat u de potten gebruikt

  4. Gebruik alleen potten en bakjes die luchtdicht kunnen worden afgesloten

  5. Wees niet bang om met verschillende technieken en kruiden te experimenteren

  6. Als u rauw fruit of groente invriest, blancheer het dan eerst

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het