ACHIEVERS SPOTLIGHT
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Ga lekker koken

Home & Leven

Probeer deze drie overheerlijke recepten.

Turkije heeft een fascinerende cultuur: het is een mengeling van gebruiken en tradities uit Europa en het Midden-Oosten. De lokale keuken vertegenwoordigt deze diversiteit met heerlijke gerechten: er is voor ieders smaak en voorkeur wel iets bij. Dit land heeft een Mediterraan klimaat, dat perfect is voor het teelt van verschillende soorten groenten en fruit, en ook uitnodigt om buiten te eten. Niet zo gek dus dat toeristen hier graag komen! Vier ABO's uit Turkije delen hun favoriete gerechten met u die eenvoudig te bereiden zijn met producten van iCookTM. Probeer ze allemaal en ga, net als in Turkije, zomers lekker buiten eten met uw gasten!

Fusilli met kip en zongedroogde tomaat


Niveau: gemiddeld
Gebruikte iCook producten: soeppan van 4 liter met deksel; 5-Piece Knife Set; mengschaal

Ingrediënten: 300 g fusilli; 10 zongedroogde tomaten; 300 g kipfilet; 6 grote witte champignons; 3 teentjes knoflook; 200 ml room; zout en peper; 3 kopjes eSpringTM water

Werkwijze

  1. Pak het iCook santokumes en snijd de kip in grote stukken, snijd de knoflook fijn en halveer de champignons en de zongedroogde tomaten.

  2. Verwarm de iCook soeppan van 4 liter en doe er olijfolie in. Bak de kip tot het een goudbruine kleur heeft. Voeg de knoflook en zongedroogde tomaten toe en roer goed door. Voeg dan de champignons toe.

  3. Voeg het eSpring water en de kruiden toe en breng aan de kook. Roer dan de room erdoorheen. Voeg de Italiaanse fusilli toe. Laat 30 minuten pruttelen. Roer regelmatig tot de room begint in te dikken.

Orhan zegt: “De ingrediënten in dit gerecht werken goed samen en de pasta wordt klaargemaakt zonder te koken, dus absorbeert hij alle smaken. Ik maak dit gerecht enkele keren per maand, en het is ideaal voor iCook demonstraties!”

Lamskotelet met artisjokken en gevulde wijnbladeren


Niveau:
gemiddeld
Gebruikte iCook producten: 5-Piece Knife Set; Veelzijdige schaar; mengschaal; soeppan van 8 liter met deksel

Ingrediënten: 6 lamskoteletten, 6 plakjes artisjok; 300 g rundergehakt; 2 uien; 200 g rijst; 100 g fijne bulgur; ½ bosje peterselie; 200 g wijnbladeren; 1 tomaat, in stukjes; 1 grote theelepel komijn; 1 theelepel kurkuma; 1 eetlepel tomatensaus; 110 ml olijfolie; 2 teentjes knoflook; zout; zwarte peper

Werkwijze

  1. Snijd de uien, knoflook en tomaten met het iCook mes en knip de peterselie met de veelzijdige schaar.

  2. Meng alles in de mengschaal door elkaar met het rundergehakt, de bulgur, rijst, kruiden en olijfolie.

  3. Kneed het geheel 10–15 minuten, vul dan de wijnbladeren en rol ze op.

  4. Leg drie lamskoteletten in de iCook soeppan. Leg de artisjokken erbovenop, dan twee lagen wijnbladeren en dan weer lamskoteletten, artisjokken en nog twee lagen wijnbladeren.

  5. Voeg de olijfolie en de tomatensaus toe.

  6. Breng aan de kook op hoog vuur, en laat dan nog 40 minuten sudderen.

Nurhan zegt: “Ik vind het geweldig om tijdens demonstraties te laten zien hoe drie ingrediënten met verschillende bereidingstijden toch samen in één iCook pan bereid kunnen worden. Ik maak dit gerecht bij speciale gelegenheden. Mijn gasten zijn er dol op!”

Salade van zwartoogboon met granaatappel


Niveau:
eenvoudig
Gebruikte iCook producten: 5-Piece Knife Set; soeppan van 4 liter met deksel

Ingrediënten: 165 g zwartoogbonen (vooraf geweekt); 3 handjes slabladeren; ¼ rodekool; 3 eetlepels granaatappelpitten; 2 eetlepels walnoten; 2 eetlepels balsamicoazijn uit Modena; 2 eetlepels olijfolie; zout; citroen; kaneel; komijn

Werkwijze

  1. Kook de bonen 30 minuten in een iCook soeppan van 4 liter met een beetje water en breng ze dan over naar de mengschaal.

  2. Als de bonen afgekoeld zijn, snijd dan de slabladeren en de rodekool in stukjes met de iCook messen. Doe alles in de mengschaal en doe er de granaatappel en walnoten bij.

  3. Roer de citroen, olijfolie, balsamicoazijn uit Modena, zout, kaneel en komijn toe en breng op smaak met kruiden.

Nuran en Şule zeggen: “Dit gerecht is eenvoudig te maken en zit vol proteïnen. Zwartoogbonen die worden gekookt in de iCook pan behouden hun smaak en vitaminen. We maken dit gerecht minstens één keer per maand en het is ideaal om te laten zien hoe je een gezonde maaltijd kunt bereiden met iCook, en dat de messen heel fijn zijn voor het snijden van de groenten.”

Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.

Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Ik begrijp het