Een picknick organiseren is een geweldige manier om vrienden en familie bij elkaar te brengen, om samen te genieten van de natuur en van maaltijden die u zelf heeft klaargemaakt. Gaat u naar het strand of het park? Maak dan een van deze drie heerlijke gerechten waar u zeker indruk mee maakt! Met deze eenvoudige recepten kan het niet misgaan.
Bessentaart
Dankzij de heerlijke combinatie van zoet, boterachtig deeg met taartvulling is deze taart een echte favoriet.

225 g bloem
110 g boter in blokjes
80 g basterdsuiker
1 ei
1–2 eetlepels koud water
losgeklopt ei
300 g kersen zonder pit
225 g frambozen
225 g bosbessen
150 g aardbeien, in stukjes
175 g basterdsuiker
40 g maizena
2 eetlepels citroensap
1) Meng de bloem, boter en suiker in een keukenmachine door elkaar. Voeg het ei en het water toe om deeg te maken. Laat 30 minuten afkoelen.
2) Rol het deeg uit in een taartvorm (bewaar het overtollige deeg). Prik het deeg in en bak het deeg 15 minuten op 180 °C blind in de oven (met bakpapier en bonen). Haal het bakpapier en de bonen eruit en bak het deeg nog 5 minuten. Haal het deeg uit de oven en laat afkoelen.
3) Kook het fruit 10 minuten in een iCook™ pan. Voeg de suiker, maizena en citroensap toe. Schep het dikke mengsel op het deeg.
4) Leg het overtollige deeg in een rasterpatroon op de taart. Bestrijk de taart met losgeklopt ei en bak 20 minuten.
De iCook Gezinsset helpt u bij het maken van voedzame picknickgerechten, waarbij u gebruikmaakt van een bereidingsproces met weinig vocht zodat belangrijke voedingsstoffen bewaard blijven.De drie mengschalen zijn ideaal om het voedsel mee te nemen naar buiten.
Gevulde broodkrans
Deze krans past perfect bij picknicksalades. Hij zit vol heerlijke ingrediënten en barst van de smaak.

250 ml warm water
2 theelepels actieve droge gist
375 g wit broodbloem
1,5 eetlepel olijfolie
1 theelepel zout
6 plakjes ham
390 g kaas, geraspt
1 bosje basilicum
losgeklopt ei
1) Meng het water en de gist in een iCook mengschaal, wacht 10 minuten tot het mengsel schuimig is. Voeg bloem, olie en zout toe. Kneed het deeg tot een glad geheel. Doe het deeg over in een gewone schaal, bedek de schaal met een theedoek en laat hem 1 uur op een warme plek staan.
2) Rol het deeg in een rechthoek van 45 x 30 cm. Bedek het deeg met ham, kaas en basilicum. Rol de lange kant van de rechthoek over de vulling heen en druk het dicht. Leg het geheel op een ingevette bakplaat.
3) Snijd hem doormidden en druk de uiteinden dicht. Vlecht de twee slierten in elkaar, vorm er een krans van en druk de uiteinden dicht. Wacht 30 minuten.
4) Bestrijk hem met losgeklopt ei en bak hem 30 minuten in de oven op 200°C.
Perziken in een dekentje
Deze gebakken perziken in grillig kaneeldeeg zijn onweerstaanbaar. Daar kan niemand vanaf blijven.

325 g bloem
80 g basterdsuiker
175 g boter, koud en in blokjes
2 eidooiers
1–2 eetlepels ijskoud water
6 perziken
2 kaneelstokjes, in stukjes gebroken
1/2 theelepels kaneelpoeder
losgeklopt ei
1) Meng de bloem, suiker en boter in een keukenmachine. Voeg eieren en water toe om deeg te maken. Laat 1 uur afkoelen.
2) Snijd zes cirkels uit het deeg, leg de perziken erop en druk ze van boven dicht.
3) Snijd blaadjes uit het overgebleven deeg en maak die vast aan de perziken. Maak stukjes kaneelstok aan het geheel vast om een steeltje te maken.
4) Leg alles op een bakplaat. Bestrijk alles met losgeklopt ei, bestrooi het met suiker en kaneel en bak het 35 minuten in de oven op 160°C.